Bezár

Ez az oldal is cookie-kat és hasonló technológiákat használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Az oldal használatával elfogadod a cookie-kat.  [ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓNK ]

Theremin  5 terméket találtam.

Theremin

A theremin ez egyik legelső elektronikus hangszer, 1919-ben találta fel León Theremin orosz fizikus. Az első olyan hangszer volt, amit pusztán gesztusokkal lehet megszólaltatni, nem kell hozzáérni a hangszerhez, hogy hangot adjon. A thereminek felépítése viszonylag egyszerű: két egymáshoz közel azonos rezgésszámra hangolt rádiófrekvenciás oszcil...

A theremin ez egyik legelső elektronikus hangszer, 1919-ben találta fel León Theremin orosz fizikus. Az első olyan hangszer volt, amit pusztán gesztusokkal lehet megszólaltatni, nem kell hozzáérni a hangszerhez, hogy hangot adjon. A thereminek felépítése viszonylag egyszerű: két egymáshoz közel azonos rezgésszámra hangolt rádiófrekvenciás oszcillátor, és egy antenna alkotja. Az egyik oszcillátor fix, 170 kHz-es frekvencián, a másik, amihez egy antenna csatlakozik, 168 és 170 kHz közötti, az antenna által hangolható frekvencián rezeg. A két jel interferenciája, a hallható hang frekvenciatartományába eső lebegése hozza létre az elektromos jelet, amely erősítőn keresztül jut a hangszórókhoz, zenei hangot eredményezve. Egy másik hasonló elven működő antenna a hangerő szabályozására szolgál. Tehát az egyik kézzel a zenei hang magasságát, a másikkal annak hangerejét tudjuk szabályozni.

THEREMIN - Over The Rainbow

KATICA ILLÉNYI theremin - Once Upon a Time in The West

Bővebben
0 Ismertető(k)
Standard theremin ARCHÍV TERMÉK Sajnáljuk, de a Moog Etherwave Standard Theremin már nem érhető el. Ezt az oldalt csak tájékoztatásul hagytuk meg.
0 Ismertető(k)
Standard theremin fekete színben ARCHÍV TERMÉK Sajnáljuk, de a Moog Etherwave Standard Theremin Black már nem érhető el. Ezt az oldalt csak tájékoztatásul hagytuk meg.
0 Ismertető(k)
A klasszikus theremin újragondolt változata AZ AKTUÁLIS ELÉRHETŐSÉGRŐL ÉRDEKLŐDJ!
125 900 Ft‎
Készleten
0 Ismertető(k)
Theremin plus további lehetőségekkel ARCHÍV TERMÉK Sajnáljuk, de a Moog Etherwave Theremin Plus már nem érhető el. Ezt az oldalt csak tájékoztatásul hagytuk meg.
0 Ismertető(k)
Theremin plus további lehetőségekkel fekete kivitelben ARCHÍV TERMÉK Sajnáljuk, de a Moog Etherwave Theremin Plus Black már nem érhető el. Ezt az oldalt csak tájékoztatásul hagytuk meg.
Mutat 1 - 5 / 5