Bezár

Ez az oldal is cookie-kat és hasonló technológiákat használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Az oldal használatával elfogadod a cookie-kat.  [ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓNK ]

Clavia Nord Grand

Clavia Nord Grand

1 199 000 Ft‎

Kifogásolhatatlan Kawai mechanika, reszponzivitás és hangszínek

A Clavia a Nord Grand révén még egy lépést tett annak irányában, hogy megalkossa a legtökéletesebb színpadi zongorát - a Piano 4 alapjaira épülő hangszert immáron a Kawai valós kalapácsmechanikájával látták el. Ennek köszönhetően nem csak a billentés élménye hasonlít jobban az akusztikus zongorákhoz, hanem a dinamikára adott reakció is. Ez annak köszönhető, hogy az eddig is kiválóan teljesítő Triple Sensor rendszer már nem a billentyűk mozgását követi, hanem a kalapácsokét, ezzel is közelebb kerülve az eredeti a hangszerhez.

Autentikus érzet és hangzás

A Nord Grand akusztikus zongorák, (és elektro-mechanikus billentyűs hangszerek) teljesen realisztikus hangjainak széles skálájával felszerelt színpadi zongora. A húrrezonancia modellezés, és a pedálzaj szimuláció élethűen utánozzák a zongorák (és pianínók) megszólalását, karakterét, és akusztikus tulajdonságait. A kivételes mechanikának, és technológiának köszönhetően a repetitív játékmód és a dinamikák legszélsőségesebb fajtái is tökéletesen játszhatók, ugyanúgy, mint egy zongorán. A Triple Pedal segítségével (ez a speciális hármas pedál tartozék) előidézhetjük azokat a jellegzetes zajokat (pedál zaj, és a szabad húrok rezgésének hangjait), amik az akusztikus zongorán a pedál lenyomásákor keletkeznek. Lényeges, hogy a zongora modul hangjait teljesen szabadon cserélhetjük, az összes minta ingyenes, és folyamatosan bővül a hangkönyvtár.

A megújított Piano filter segítségével nagymértékben megváltoztathatjuk az adott zongora karakterét egy gombnyomással. A Soft, Mid, Bright, DYNO1, DYNO2 lehetőségek révén könnyedén hangszínezhetjük kedvenc zongoránkat egy gyorsabb rock, vagy egy lassú balladához - mindig, amit éppen megkíván a szám és az előadásmód!

Nem hiányozhat a Seamless Transition funkció, mely biztosítja a programok váltásakor a hangszínek fokozatos lecsengését, biztosítva a zökkenőmentes váltást számrészek között.

A Nord Grandban is megtalálható sample lejátszó modul, így a Nord Sample Library hangjait split-elve, vagy layer-ezve hozzá lehet keverni a zongora szekció hangjaihoz. A Nord Sample Library hangkönyvtár több mint 1000 hangszer mintavett hangját tartalmazza, a pengetősöktől a fúvósokon át a hangolt ütős hangszerekig, de rengeteg klasszikus szintetizátor hangját is megszólalthathatjuk vele.

Villámgyorsan választhatjuk ki, hogy layer vagy split szerint szeretnénk megszólaltatni a két modult, utóbbi esetében elérhető a Stage-ekből ismert Split Crossfade, mely fokozatos áttűnést biztosít a két hangszín között, melyet beállíthatunk három különböző értékre (small, large, off).

Főbb jellemzők:

 • Kawai kalapácsmechanika, csonthatású billentyűkkel
 • Továbbfejlesztett hármas-szenzorrendszer, mely a kalapácsok mozgását követi
 • OLED-kijelző, átlátható, minden információt képes megjeleníteni egyszerre
 • 2 GB memória a Nord Piano library hangjai számára
 • Layer és Split funkció
 • Nord Triple Pedal tartozékként jár a hangszerhez
 • A zongora-szekció
  • 4 választható dinamika görbe
  • Dinamikus pedálzaj a Nord Triple Pedal segítségével
  • Második generációs húrrezonancia modellezés
  • Soft Release - a hang elengedésének emulációja
 • A Sample - szintetizátor szekcó
  • Burkológörbe, és dinamika vezérlőkkel
  • 512 MB memória
 • Effektek
  • Master reverb (Room, Stage, Hall)
  • Csöves torzítás emuláció (Twin Reverb, Jazz Chorus, Small modellek) vagy Sztereó Kompresszor
  • Stereo Phaser, Flanger, Chorus és Vibe
  • Pedállal is vezérelhető Tremolo, Pan, Ring-Modulátor és Wah
  • Delay Tap Tempo funkcióval

Piano - zongora szekció

A Nord Grand autentikus zongora hangzásainak egyik kardinális eleme a mechanikán túl a zongora hangszíneket előállító motor. Az immáron 2 GB tárhely alapból 10 zongorát, 9 pianínót, 10 elektromos zongorát tartalmaz, melyen túl megtalálunk digitális zongora hangszíneket, továbbá clavinetet is.

A többi Nord modellhez hasonlóan igényeink szerint állíthatjuk össze, mely mintákat, milyen felbontásban szeretnénk használni, melyhez a hangszíneket a Nord Piano Library-ből tölthetjük le ingyenesen.

A megújított Piano Filterekkel (Soft, Mid, Bright, DYNO1, DYNO2) pillanatok alatt az adott zenei környezethez igazíthatjuk a különböző zongorák hangzását, valamint választható a húrrezonnancia és a lecsengés sebessége is. Ezen túl állítható, hogy a szenzorok milyen módon érzékeljék a kalpácsok mozgását, mellyel eltérő dinamikai reakciókat érhetünk el - mindezekkel együttesen már a további effektek használata nélkül is rengeteg variációt alakíthatunk ki.

Sample Synth - szintetizátor szekció

A Sample Synth rész a Nord Grandban 512 MB dedikált memóriával bír a Nord Sample Library 3.0 hangkönyvtár számára. Ez a hangkönyvtár a legkülönbözőbb mintavett hangok széles spektrumát lefedi az akusztikus hangszerektől egészen a szintetizátorhangokig bezárólag.
A Nord Sample Library 3.0 folyamatosan frissül, és ingyenes!

A Sample Synth rész Attack, Decay/Release - vagyis dedikált burkológörbe, és dinamika vezérlővel is rendelkezik, és hangerőpedállal külön vezérelhető ezen modul hangereje is.

A letölthető, de tartozékként is a csomagban található Nord Sample Editor segítségével saját minták tölthetők a hangszer sample-synth moduljába. Saját .WAV-fájlokat kell a szoftverbe tölteni, és hozzárendelni az egyes billentyűkhöz. A klasszikus sample player funkciókkal is bír az editor szoftver.

Az Effekt-Szekció

A Nord Grand effekt szekciója nagyszerű, és dedikált vezérlőkkel instant állítható effektekkel bír, a torzítóktól a wah effekten át az atmoszfélrikus zengetőkig minden szükséges megtalálható a kezelőfelületen. Minden effekt sztereó.

 • Effect 1 - Panoráma, Tremolo, Wah-wah és Ring Moduláttor. Mindegyik effekt vezérelhető kontroller pedál segítségével.
 • Effect 2 - Phaser, Flanger, Chorus, és egy új Vibe effekt mindegyikhez két választható mélység paraméterrel
 • Delay - késleltető visszhang : Sztereó delay dedikált Tap Tempo gombbal - így a késleltetések ideje egyszerűen megadható
 • Három sávos EQ, sweep-elhatő közép tartománnyal
 • Kompersszor/ vagy erősítő szimuláció - Twin, JC, Small, kompersszor, és egy Tube Overdrive (csöves) effekt
 • Mindegyik effekt szekció egy-egy modulhoz, tehát vagy a Piano, vagy a Sample-Synth szekcióhoz rendelhető hozzá

 A Master effekt

Zengető három algoritmussal (Room, Stage, Hall).

A vezérlőpanel, kezelőfelület

A Nord Grand minden funkcióra, és élő előadáshoz szükséges performansz eszközökre dedikált gombbal, vagy tekerővel bír. A transzponálás, a split pont, vagy a layer létrehozása szintén megoldható kezelőfelületi gombokkal, nincs dolgunk a menüben ezekhez, minden pofonegyszerű.

Immáron 400 programott tárolhatunk, melyet 16 bankon belül 25 helyre rendezhetünk.

Az OLED- kijelző

Az OLED kijelző tökéletes áttekintést nyújt a szerkesztéshez, hangszínválasztáshoz, az effektek és programok kiválasztásához a színpadon is. Az Organize funkcióval könnyedén, külső szerkesztő nélkül rendezgethetjük sorrendbe programjainkat, mintáinkat.

Split és Layer lehetőségek

The Nord Grand két hanggenerátora elosztható a billentyűzeten egymásra rétegezve (layer), vagy kettéosztva (split). Mindkét szekció saját kontrol, és sustain pedál beállításokkal rendelkezik.

Villámgyorsan kiválaszthatjuk, hogy layer vagy split szerint szeretnénk megszólaltatni a két modult, utóbbi esetében elérhető a Stage-ekből ismert Split Crossfade, mely fokozatos áttűnést biztosít a két hangszín között, melyet beállíthatunk három különböző értékre (small, large, off).

Monitor input - bemenet

A Nord Grandhoz külső sztereó jelforrás (mp3 lejátszó, iPod, vagy egyéb) csatlakoztatható kisjack (3.5-ös jack) bemenetén keresztül. Ez csak a fejhallgató kimenetén szólal meg.

Garancia: 3 év
Billentyűk száma 88
Billentyűk mérete Teljes méretű
Billentyű mechanika Kalapácsmechanika
Hajlítókar Nincs
Csatlakozási lehetőségek USB 2.0
Szintézis típusok Sampling
Polifónia
120 + 48
Multitimbralitás
2 part
Analóg kimenetek
2
Audio továbbítása USB-n keresztül
Nem
Expression pedál bementek
1
Kapcsoló pedál bemenetek 1
Bus Powered
Nem. Beépített tápegység
Elemes működés Nem
Tartozékok Kitartó pedál
Méret (Szé x Ma x Mé) 1286 x 387 x 168 mm
Nettó súly 20.9 kg
Bruttó súly 30 kg

Írd meg véleményed

Clavia Nord Grand

Clavia Nord Grand

Kapcsolódó termékek