Bezár

Ez az oldal is cookie-kat és hasonló technológiákat használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Az oldal használatával elfogadod a cookie-kat.  [ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓNK ]

Clavia Nord Stage 4 Compact digitális színpadi zongora

CLAVIA-CLA10921

73 billentyűs watefall

orgona/szintetizátor/zongora

 

1 659 000 Ft‎

Elérkeztünk a színpadi zongorák koronázatlan királya, a Nord Stage széria történetének hatodik fejezetéhez: bemuatjuk a Nord Stage 4-et. 

Nem véletlenül lopta be magát a széria a billentyűsök szívébe, hiszen a már etalonnak számító hangkészlete mellett minden paraméterét vezérelhetjük a kezelőfelületről valós időben, minden funkciónak saját gombja, vagy tekerője van, illetve a legtöbb paraméter változtatása a mod-kerékre, pedálra, vagy aftertouch-ra címezhető. Ezt fejelte meg most a Clavia layerenkénti dedikált LED faderekkel, fizikai drawbarokkal, rétegelhető zongoramotorral, új szintézis opciókkal, és egy bivalyerős effektszekcióval. 

A Nord Stage 4 maradt a jól bevált receptű, három elemű (orgona + szinti + zongora) színpadi hangszer, azonban minden szekciójában továbbfejlődött:

Orgona szekció

 • Az Electro/Stage 3 Compact modelleknél is használt fizikai regiszterek (drawbarok) a nyomógombos megoldás helyett
 • Új B3 Bass mód
 • Választható mikrofon pozicíó a Leslie (Model 122 Rotary Speaker szimuláció) esetében, amely lehet normál, vagy közeli

Zongora szekció

 • Immáron kettő réteggel gazdálkodhatunk, így lehetőség nyílik két különböző zongora modell egyidőben történő megszólaltatására 
 • Kibővített pianinó, verseny és elektromos zongora könyvtárat, Unison opciót és egy dinamikus kompresszort is kapott 

Szintetizátor szekció

 • A 3 független rétegből álló szinti szekció a Wave 2 motorjára épül,  így használhatunk akár virtuál analóg, minta alapú vagy FM szintézist is, de farigcsálhatunk akár digitális hullámformákból is.
 • A Sample memória kétszer akkora lett, így mostmár 960 MB-al gazdálkodhatunk.
 • A továbbfejlesztett arpeggiator polyphonic, gate és pattern móddal bővült. 
 • A minták élethűbben szólalnak meg, köszönhetően a Tru-Vibrato, Unison és Round Robin technikáknak. (A Tru-Vibrato akkurátusan képes modellezni fa-és réz fúvos, valamint húros hangszerek széles spektrumának egyedi vibrato karakterisztikáját, a round robin révén pedig a gyors, ismételt hangok is természetesen fognak megszólalni.)

Effekt szekció

 • Most már minden rétegünkhöz saját effektbeállítást társíthatunk(!), tehát 7 különböző paraméterkészletet címezhetünk a 7 layerhez, de jópár új effekttel is játszadozhatunk, névlegesen a következőkkel: Spring/Booth/Cathedral Reverb, Pump (sidechain moduláció), Spin és Flam/Space Delay.

Általános jellemzők

 • Kalapácsmechanika a 88 és 73 billentyűs változatban, a Compact az Electro 6-nál is használt Fatar Waterfall mechanikáját kapta, mindhárom aftertouch-os
 • Három modulos színpadi szintetizátor (orgona, zongora, és virtuál-analóg szintetizátor/sampler)
 • Az orgona és a zongora kettő, a szinti motor három layerrel rendelkezik (tehát összesen 7 modul egyszerre), vagy külön-külön, split-elve, és layer-ezve egyaránt
 • 3 split (felosztási pont), crossfade funkcióval- de összesen 4 Billentyűzet-zóna, zónánként LED kijelzéssel 
 • Pitch-Stick fából (ez olyan, mint a pitch bender, csak ez kar, nem kerék), modulációs kerék (már hagyományosan kőből)
 • Immáron 8 db Live tárhely
 • 3 "Morph"kontroller forrás (modulációs kerék, kontroller pedál, aftertouch) - több paraméter egyidejű vezérlésére
 • Mono gomb, a teljes hangszer monosítására (ez színpadi környezetben hasznos)
 • Transzponálás +/- 6 félhangig
 •  Master Clock funkció, tap-elhető, manuálisan bevihető, vagy külső órajelszinkronnal, internal és MIDI órajel
 • MIDI USB-n keresztül
 • Aftertouch - utánnyomás érzékeny billentyűzet

A zongora szekció

2 GB Flash memória a zongora hangoknak (a Nord Piano Library mintái tölthetők ide, minden minta cserélhető), a veszteségmentes tömörítésnek köszönhetően jóval több komplett, és részletes zongoramodell elfér a memóriában. A Nord Piano Library folyamatosan frissül, a teljes (!) tartalma ingyenesen hozzáférhető a Nord felhasználók számára. A legkülönfélébb zongorák, és elektromechanikus, elektromos zongorák elképesztően realisztikus, mintavételezett modelljeit öleli fel a könyvtár, így akusztikus nagy-zongorákat (Steinway, Yamaha stb.), pianinókat (Baumgarten, Petrof, stb.). Másik kategóriában feltűnnek a klasszikus Elektromos zongorák (pl. Fender Rhodes), vagy a Wurlitzer A200, és egyéb kategóriákban a Clavinet D6, elektromos Grand Piano-k (Yamaha CP-k) mellett a klasszikus francia, vagy itáliai csembalók is. Ráadásul mostmár mindezeket rétegelhetjük is, az új Led faderekkel pedig precízen állíthatjuk arányukat. Ahogy a korábbi modelleken, úgy most is rendelkezésünkre áll húrrezonancia modellezés, tónus módosítási lehetőség, dinamikus pedálzaj, valamint mindezek mellé kapott a szekció egy vadonatúj Unison módot és egy 3 állásban kapcsolható dinamikus kompresszort is.

Az orgona szekció

Hammond B3, klasszikus Vox Continental, Farfisa és kettő síporgona a megtévesztésig tökéletes emulációja teljes polifóniával, melyek hangszínét a 9 db, led kijelzéssel ellátott regiszterekkel (drawbarokkal) módosíthatjuk. Effektel is el vagyunk látva, használhatunk Chorus vagy Vibrató hatást, illetve ahogy a korábbi modelleken, úgy itt is helyet kapott a C122 Leslie szimuláció. Kettő drawbar beállítást menthetünk programonként, maga az orgonaszekció 2-part multitimbrális, tehát egy kétmanuálos orgonát kapunk!

A szintetizátor/sampler-szekció

A Nord Wave 2 szinti motorjára épül a szekció, Virtuál Analóg, FM, Szubtraktív, digitális hullám és minta alapú szintézis opciókkal. Itt is helyet kapott egy dedikált Oled kijelző, mely vizuálisan is támogatja a hangszínkészítés folyamatát. Sample Playback tekintetében már megduplázott, összesen 960 MB sample memória áll rendelkezésünkre. Maguk a minták is fejlesztésen estek át, élethűbb vibrátó hatást, a gyors, ismételt hangoknál élethűbb, természetesebb leképzést kapunk. A folyamatosan frissülő, és bővülő Nord Sample Library hangkönyvtárban túlzás nélkül megtalálható az ethnic kategóriától a klasszikus analóg szintetizátorhangokig minden. Pengetősök, fúvósok, hangolt ütősök, kórusok, valamint Chamberlin, Fairlight, Mellotron..stb. Az összes hangminta ingyenes, és pofonegyszerűen tölthető a szintetizátormodulba. Oszcillátorunk elhangolhatjuk, syncelhetjük, vagy módosíthatjuk hullámformáját színuszra, háromszögre, négyzetre, fűrészfogra vagy harangra, keverhetünk ehhez zajt, de vadíthatjuk a kitekert hangot FM-el vagy Ring modulációval is. És ha mindezt szűrni szeretnénk, most is rendelkezésünkre áll egy multimód szűrő, három fokozatú torzítóval, filter trackinggel. Amplitúdonkat dedikált burkolóval szabályozhatjuk, modulációért pedig az 5 hullámformával rendelkező LFO felel. Az arpeggiator is frissítésen esett át, polifón, gate és pattern módokkal bővűlt, mind ez, mind az LFO szinkronozható a master órajelhez.

Az effekt szekció

Nagy újítás a Stage 3-hoz képest, hogy mostmár minden layer rendelkezhet saját effekt-paraméter készlettel, tehát hét különböző beállítást menthetünk el a hét különböző réteghez. Modulációs lehetőségeink a következők: elsőszámú modulációként használhatunk Ringmod-ot, Tremolo-t, Auto Pant, Auto Waht, pedállal vezérlendő Waht, vagy az új Pump effektet, mely lényegében a manapság mindenhol hallható sidechain effektust takarja. Ezek valamelyikét aztán bolondíthatjuk Chorussal, Flangerrel, Phaserrel, Vibe-al, Ensemble-vel, vagy Spin hatással. Ha mind ez megvan, jöhetnek a tér effektek: a delay, ahogy korábban, most is rendelkezik ping pong móddal, tap-elhető tempóval, szűrővel és analóg móddal, tud üzemelni Chorus, Vibe, Ensemble módban, de itt is kapunk két új algoritmust, a Flam és Space fantázianévre hallgatót. Zengető tekintetében Room, Stage, Hall, valamint új Booth, Spring és Cathedral algoritmusok érhetők el. Mindemellett most is helyet kapott az erősítőszimuláció/EQ 6 választható móddal, valamint egy kompresszor. 

Csatlakozások

 • 4 címezhető Audio kimenet - ¼", 6,35 mm jack, aszimetrikus
 • Sztereó fejhallgató kimenet - ¼", 6,35 mm sztereó jack
 • 1 Monitor bemenet - 1/8", 3,5 mm sztereo jack (kis jack)
 • Sustain Pedál - ¼", 6,35 mm jack. Pl. Roland DP-2, DP-6, Yamaha FC-4, FC-5, Fatar VFP1-25 stb.
 • A sustain bemenet kompatibilis a Nord Triple pedállal (ez nem tartozék, külön kapható hármas-pedál) 
 • Rotor Pedál - ¼", 6,35 mm jack. Kapcsoló pedál
 • Organ Swell Pedáll - ¼", 6,35 mm TRS / szimmetrikus  sztereo jack. Control/Expression pedál használható itt, úgy mint pl.Yamaha FC-7, Roland EV-5 stb.
 • Control pedál - ¼", 6,35 mm TRS/szimmetnrikus sztereo jack. Control/Expression pedál használható itt, úgy mint pl.Yamaha FC-7, Roland EV-5 stb.
 • MIDI In - 5 pines DIN csatlakozó
 • MIDI Out - 5 pines DIN csatlakozó
 • USB - B csatlakozó
 • IEC320 C7 tápkábel


Írd meg véleményed

Clavia Nord Stage 4 Compact digitális színpadi zongora

Clavia Nord Stage 4 Compact digitális színpadi zongora

73 billentyűs watefall

orgona/szintetizátor/zongora

 

Kapcsolódó termékek