close

This site uses cookies and similar technologies to improve the experience of our webshop. By using this site you agree to the use of cookies.  [ PRIVACY STATEMENT ]

Violin  There are 122 products.

Violin

A hegedű a vonós hangszerek hegedűcsaládjának legmagasabb hangolású, méretre legkisebb tagja, 4 db, kvint távolságra hangolt húrral. A csoportba tartozik még a mélyhegedű, vagy közismertebb nevén brácsa, a cselló (más néven gordonka) és a nagybőgő (másként gordon).

A legmélyebb húr (ami tulajdonképpen a hegedűn megszólaltatható legmélyebb hang)...

A hegedű a vonós hangszerek hegedűcsaládjának legmagasabb hangolású, méretre legkisebb tagja, 4 db, kvint távolságra hangolt húrral. A csoportba tartozik még a mélyhegedű, vagy közismertebb nevén brácsa, a cselló (más néven gordonka) és a nagybőgő (másként gordon).

A legmélyebb húr (ami tulajdonképpen a hegedűn megszólaltatható legmélyebb hang) a kis G, ezt követi az egyvonalas D-, egyvonalas A-, illetve a kétvonalas E-húr.

A hegedűkották általában violinkulcsban (más néven G-kulcs) íródnak.

A hangszer iránt támasztott megnövekedett igények következtében az egyik legösszetettebb építési szakértelmet igénylő hangszer lett, gondos készítési és játéktechnikai bánásmód kombinációja a többi húros hangszert meghaladó virtuozitást, valamint széles skálán változtatható dinamikai előadást is megengedő teljesítményt eredményez. A vonósok közül talán a legnépszerűbb, de mindenképpen a leggyakrabban előforduló és legkeresettebb hangszer.

More

Subcategories

Electric Violins

Az elektromos hegedű egy rezonátortest nélküli vonós hangszer, amelyen a hegedűvel megegyező módon lehet játszani. A hangszer elektronikus erősítés nélküli saját hangereje elhanyagolható, mivel a húrok önmagukban rossz hangsugárzók. Ezért nevezik az ilyen hegedűt néma hegedűnek is. Az elektromos hegedű kifejezést használják az elektronikus hangszedővel felszerelt hegedűre is, de általánosságban a tisztán elektromos hangszert jelöli.

A legtöbb elektronikus húros hangszer tömör testtel rendelkezik, így a test a hangsugárzásban nem vesz részt. A hangszerre jellemző hangszínt elektronikus szűrők segítségével lehet kialakítani, és a hang kisugárzását, valamint erősítését is elektronikus eszközökkel kell megoldani (általában elektrodinamikus hangszóróval). Míg az akusztikus hegedű hangszínét főképp a rezonáló test méretei és megmunkálása (az F-lyukak mérete és elhelyezése a tetőn, és a lélek elhelyezése a testben) határozzák meg, az elektromos hegedűre jellemző hangszínt a hangszedő típusa és elhelyezése, valamint az elektronikus erősítő berendezés, és a hangsugárzó karakterisztikái határozzák meg. Effektezés nélkül ez jóval élesebb, nyersebb hangzású, mint az akusztikus hegedű hangja. Az elektromos hegedű és az erősítő berendezés közé beiktatott digitális jelfeldolgozó egység (effekt processzor) segítségével azonban (az elektromos gitárokhoz hasonlóan) számtalan hangzás elérhető (visszhangosítás, torzítás stb.).

Ezen hangszerek általában minimalista, az elődtől eltérő kinézettel rendelkeznek, hogy a hangszer súlya minél kisebb legyen.

per page
1 Review(s)
The Studenti Plus series is Hidersine's beginner violin series - improved for excellent sound
139 800 Ft‎
In Stock
153 500 Ft‎ Szállítás 10-14 nap
0 Review(s)
153 500 Ft‎
Szállítás 10-14 nap
153 500 Ft‎ Szállítás 10-14 nap - csak rendelésre
0 Review(s)
153 500 Ft‎
Szállítás 10-14 nap - csak rendelésre
244 200 Ft‎ Szállítás 1-2 nap
0 Review(s)
244 200 Ft‎
Szállítás 1-2 nap
Showing 1 - 24 of 122 items