Bezár

Ez az oldal is cookie-kat és hasonló technológiákat használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Az oldal használatával elfogadod a cookie-kat.  [ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓNK ]

Dallamjátszó ütőhangszerek  364 terméket találtam.

Dallamjátszó ütőhangszerek

Alkategóriák

Boomwhackers

Egyszerű,színes,hangolt csövek, könnyű kezelhetőségének köszönhetően kellemes zenei élményt nyújtanak bárkinek,annak is, aki nem jártas a zene világában. Gyerekeknek,iskoláknak,családoknak ajánljuk közös muzsikálásra, csapatépítő tréningekhez. Játékosan megtanulhatók rajtuk közismert dallamok!

Soundbellows

A Soundbellows® tökéletesen kitölti a hiányosságot az osztálytermi és csoportos zenei foglalkozásoknál használt hangszerek halmazában. Abszolút párost alkot a Boomwhackers csöveivel együtt megszólaltatva, és még színjelöléseik is megegyeznek (Chroma Notes). Ezért is van a Boomwhackers mellett az ütős kategóriában, bár nem ütőhangszer. Első megszólaltatása mindössze pár perc gyakorlást igényel a pontos metódus elsajátításához, ami után máris csodás játékélmény vár a felhasználójára. Kéztechnikája rendkívül gyorsan megtanulható minden korosztály számára. Más hangszerekkel közösen játszva egy igen színes hangzásvilágot képes varázsolni bárki kezében, de önmagában is örömteli, kellemes zenei élményt tud nyújtani. Hangja némileg a szájharmonikához és a tangóharmonikához hasonlítható. Játszható egyenként kézben tartva, vagy állványon rögzítve sorba rendezve.

Hand bells - Kézi csengők

A csengő, csengettyű egy idiofon hangszer, amely eredetileg jelzésre szolgált, majd az idők során előkelőbb szerephez jutott.

A hangolt kézicsengettyűk eredetileg a templomi harangozóknak készültek, akik a hangszer segítségével elhagyhatták a templomtornyokat és így megszabadultak a helyhez kötöttség hátrányaitól. Kivihették tudásukat, műveiket a templomokból, nem mellékesen, kényelmesen ülve adták elő darabjaikat, a rideg templomtornyoktól megszabadulva. A kézi csengettyűjáték elterjedésében nagy szerepet játszott a második világháború, mert a harcokban sok templom megsemmisült.

A kézicsengők a templomok harangjait képviselték, kezdetben 6 vagy 12 diatonikusan hangolt csengettyűvel. Az új hangszerrel emellett lehetővé vált, hogy egy kézben több csengettyűt tartson a harangjátékos, ezáltal több szólamú művek előadására is lehetőség nyílt. A több csengettyűvel való játék komoly szellemi kihívás, ezért a kézicsengővel történő játék sokkal több gyakorlást igényel.

A tengerentúlon igen népszerű csengettyűegyüttesek előbb az ún. angol csengettyűt (english handbell) használták, ami – neve ellenére – Amerikából származik.

Az angol csengettyűk két alapvető jellemzője a különleges harangnyelv és a sajátos felhangok. Az angol csenegettyű harangnyelve egy irányban mozog előre-hátra, nem úgy, mint az iskolai csengőé, amely szabadon megütheti a harangot. Ugyanitt van egy kis rugó ami megtartja a harangnyelvet miután az megütötte a harangot, ezáltal az szabadon zenghet.

Az első felhang az angol csengettyűnél duodecima (12 hangnyi) távolságra van az alaphangtól (1 oktáv + tiszta kvint), míg a holland csengettyűnél ugyanez egy kis decima (1 oktáv + kis terc) vagy nagy decima (1 oktáv + nagy terc).

A gyártók minden csengettyű felhangjairól tájékoztatót adnak, mert különös figyelem szükséges ahhoz, hogy a felhangokkal együtt egy darab harmonikus egységet alkothasson. Minden előadónak sajátos módszere van a harmonikus felhangok kihangsúlyozására vagy elrejtésére, hogy ezzel bemutassák a csengettyűjáték egyedi hangzását.

Nagy-Britanniában megkülönböztetik az amerikai csengettyűt és az angol csengettyűt. Az angol csengettyűk a hagyományos bőrből készült harangnyelv-fejjel és fogantyúval készülnek, míg az amerikai csengettyűknél ehelyett modern anyagokat (műanyag, gumi) használnak, hogy alacsonyabb előállítási költség mellett ugyanazt a hangzást érjék el.

Hand chimes & Choir...

A HandChime-ok olyan kézi hangszerek, mint a kézi csengők, harangok, csak ezeknél a hangszereknél a megszólaltatást nem belső nyelvek, hanem külső kalapácsok hozzák létre, amelyek egy különféle, a hangolásnak megfelelően kialakított rezgő testet ütnek/csendítenek meg.

Kompakt, könnyen tárolható és szállítható.

Tökéletes az oktatási célokra mind az osztályteremben, mind otthon.

Marimbák

A marimba egy afrikai eredetű ütő-dallamhangszer, az idiofon hangszerek csoportjába tartozik, a xilofon egy fajtája. Keretre erősített, keményfából készült, hangolt lapokból áll, melyeket gumifejű, pálca alakú verőkkel szólaltatnak meg. Minden hanglapja alatt rezonátorcső van.

Eredete vitatott, a legelfogadottabb elképzelés szerint előde az afrikai balafon, amely a 16.–17. században, a rabszolga-kereskedelem következtében terjedhetett el Közép-Amerikában, azon belül is elsősorban Guatemalában és Mexikóban. A 20. században, az USA-ban fejlesztették ki a mai koncertmarimbát, amelyet marimbazenekarokban és szimfonikus nagyzenekarokban is alkalmaznak. Ma a vibrafon mellett a legfontosabb dallamjátszó ütőhangszer.

Xilofonok

A xilofon (görögül ξύλονxylon, "fa" + φωνήhang) hangolt falemezekből álló ütőhangszer. Nemzetközi zenei szakszó (xylophon) a görög xülon (fa) és phóné (hang) elemekből.

Vibrafon

A vibrafon (elnevezése a latin vibrare – rezegni szóból) dallamjátszó ütőhangszer.

Az 1920-as években találták fel. Először a dzsesszben alkalmazták.

Könnyűfém lapjainak elrendezése klaviatúraszerű. Hangterjedelme: f-f3.

Különböző keménységű ütőkkel játszanak rajta. A megütött lapok alatt cső alakú, hangolt rezonátorok helyezkednek el. A felső csővégeken lévő elektromos meghajtású forgószelepek váltakozva nyitják és zárják a rezonátorokat, így jön létre a vibrafonra jellemző hangzás. A zenész a szelepek fordulatsebességének változtatásával módosíthatja a vibratót.

Egy-egy hang időtartamát hangfogó szerkezettel (pedállal) szabályozzák.

Harangjáték

A harangjáték szerkezeti felépítéséből következően metalofon hangszer. A zongora billentyűk elrendezéséhez hasonlóan elhelyezett hangolt fém ütőlapok sora adja a játékfelületet, ilyen értelemben hasonlít a xilofonhoz, de amíg a xilofon ütőlapjai fából készülnek, addig a harangjáték fém ütőlapokkal rendelkezik (metalofon). Általában hangterjedelme 2,5-3,5 oktávot képes átfogni. Ismert a klasszikus állványos változata, valamint menethangszerként használt típusai, amikor függesztett horizontális, vagy teljesen függőleges pozícióban hordozható. Megszólaltatásához 1-2 pár kemény fejű (fém, vagy műanyag) ütőt használnak. Népszerű, széles körben alkalmazott, szinte minden zenei műfajban megszólaltatható hangszer.

Csőharang

Hangja igen összetett, harangszerű. Különféle kalapácsokkal megszólaltatott hangzásvilága gazdag, ragyogó tónusokat képes a zenébe varázsolni. Hangjuk reproduktív módon képes a templomi harangok világát megidézni.

Handpan - Spacedrum

Handpan - Acélból készült idiofon ütőhangszer. Két egymással összeragasztott gáznitrált acél gömbszeletből áll.A tetején a hanggödrök kalapáccsal vannak kialakítva. Az először Svájcban készített hangszert az acél dobokból (stíldob, angolul steelpan) kiindulva építették. Több éves kutatás és akusztikus kísérletezések és a világ különböző tájairól származó érdekes hangszereinek tanulmányozása után (gong, gamelán hangszerek, ghatam, harangok) a hangszer egy UFO-ra emlékeztető alakot öltött. Udu-szerű hangok kiadására is képes a hangszer, mivel üreges teste Helmholtz-rezonátorként működik. Hangja a terápiák révén itthon is ismert hangtálakéra emlékeztethet.

Hang drum - Neve a berni német hang, azaz 'kéz' szóból ered, nincs köze a magyar hang szóhoz. Márkanévként a Hang a PANArt Hangbau AG bejegyzett védjegye. Csak az ő általuk készített hangszert nevezzük Hangnak, a hangszer általános neve a handpan.

Tongue drum & Log drum

Steel Tongue drum, acélnyelves dob egy olyan különleges hangzású hangszer, ahol az acéltestbe vágott nyelveket szólaltatják meg. Játék közben a különböző nagyságú acélnyelvek rezgése más-más hangmagasságokat hoz létre, a hangzás meghatározó tényezői az acél vastagsága és szerkezete is. Ezek a zeneszerszámok kiválóan alkalmasak a régi keleti kultúrákban alkalmazott hangterápiákhoz,zeneterápiákhoz, meditációhoz.

Log drum, "rönkdob" szögletes, téglatest formájú faszerkezettel rendelkezik, ütőkkel szólaltatják meg. Ősi formáit még valóban farönkökből hozták létre üreges kialakítással és különféle nyílásokkal, manapság már finom megmunkálású, szögletes kivitelben, bemetszett alakzatokkal és nyelvekkel készítik. Hangzását a fa fajtája, szerkezete, kezelése, lemezvastagsága, bemetszése, az üreg nagysága mind-mind befolyásolják, a gyártók ezen tényezők variációival érnek el sokféle finom hangzást.

Kalimbák

A kalimba vagy másképp hüvelykzongora afrikai eredetű idiofon, ezen belül is lamellofon hangszercsoport. Megszólaltatása kézben tartva (gyakran hüvelyk)ujjal történik. Számos változata ismert. A hangszertest vagy rezonáns általában fából készül. Többnyire üreges, de lehet tömör is, néha kultikus okokból ember vagy más alakúra faragták. A felső sík lapjára sorba különböző hosszúságú fém vagy fa nyelveket (lamella) illesztenek. A hang magasságát a nyelvek hossza határozza meg. Hosszabbakat (mélyebb hangúakat) középre, majd a széle felé haladva az egyre rövidebbeket (magasabb hangúakat) váltakozva jobbra és balra. Más megnevezései: mbila, mbira, marimba, karimba, karimbao, likembe, okeme, nhare, matepe, njari, sansu, zanzu, ubo. Nagyobb változatai az afroamerikai changüí vagy a marímbula.

Steel pan (Stíldob)

A stíldob (steelpan, steel drum, kettle drum, pan) Trinidad és Tobagón az 1940-es években létrehozott ütős hangszer, amit egy szétfűrészelt olajos hordó aljából készítenek kalapáccsal és pontozóval.

A fémlemezből csíkokat hoznak létre, majd megedzik a lemezt. A homorúvá vált felület minden része más és más fémhangot ad ki.

A hangszert hatféle méretben készítik. A legkisebb, a ping pong 13" átmérőjű, és a legnagyobb hangterjedelmű, 25 féle hangot szólaltat meg. A következő a second pan, majd a chello pan. A chello pan játékos egyszerre három stíldobon játszik és összesen mintegy két oktávot fog át. Ezután jön a guitar pan 22-23", majd a rhytmic pan. A basszus méretűnél a teljes hordót meghagyják és habszivacsra állítva használják, hogy ne fojtsák le a hangzást. A steelpan néhány év alatt az egész karibi szigetvilágban elterjedt.

A steel pan készítése

Timpani

Az üstdob membranofon hangszer, a szimfonikus zenekarok legfontosabb ütőhangszere. Gömbölyű formájú, fémből készült üstszerű testre feszített membránja feszítőszerkezettel hangolható. Legtöbbször kettesével vagy többedmagával, különböző méretben és különböző hangokra hangolva, speciális üstdobverőkkel megütve használják.

/oldal
4 242 Ft‎ 4 990 Ft‎ -15% Készleten
0 Ismertető(k)
Boomwhacker Octavator Caps
4 242 Ft‎ 4 990 Ft‎ -15%
Leárazott
Készleten
6 962 Ft‎ 8 190 Ft‎ -15% Készleten
0 Ismertető(k)
Boomwhackers - magas bővítő szett 7 db Boomwhackerrel
6 962 Ft‎ 8 190 Ft‎ -15%
Leárazott
Készleten
7 812 Ft‎ 9 190 Ft‎ -15% Készleten
0 Ismertető(k)
Boomwhackers - Kromatikus kiegészítő szett 5 db Boomwhackerrel
7 812 Ft‎ 9 190 Ft‎ -15%
Leárazott
Készleten
7 641 Ft‎ 8 990 Ft‎ -15% Készleten
0 Ismertető(k)
Boomwhackers - Pentaton szett 6 db Boomwhackerrel
7 641 Ft‎ 8 990 Ft‎ -15%
Leárazott
Készleten
8 415 Ft‎ 9 900 Ft‎ -15% Készleten
0 Ismertető(k)
Boomwhackers - Diatonikus szett 8db Boomwhackerrel
8 415 Ft‎ 9 900 Ft‎ -15%
Leárazott
Készleten
12 665 Ft‎ 14 900 Ft‎ -15% Készleten
0 Ismertető(k)
Boomwhackers - Kromatikus basszus kiegészítő szett 5 db Boomwhackerrel
12 665 Ft‎ 14 900 Ft‎ -15%
Leárazott
Készleten
25 415 Ft‎ 29 900 Ft‎ -15% Készleten
0 Ismertető(k)
Boomophone
25 415 Ft‎ 29 900 Ft‎ -15%
Leárazott
Készleten
30 515 Ft‎ 35 900 Ft‎ -15% Készleten
0 Ismertető(k)
Boomwhackers, C1-H1, kromatikus szett
30 515 Ft‎ 35 900 Ft‎ -15%
Leárazott
Készleten
33 915 Ft‎ 39 900 Ft‎ -15% Készleten
0 Ismertető(k)
Boomwhackers, 1 oktávnyi  diatonikus szett
33 915 Ft‎ 39 900 Ft‎ -15%
Leárazott
Készleten
37 315 Ft‎ 43 900 Ft‎ -15% Készleten
0 Ismertető(k)
Boomwhackers, C1-C2, kromatikus szett
37 315 Ft‎ 43 900 Ft‎ -15%
Leárazott
Készleten
8 492 Ft‎ 9 990 Ft‎ -15% Készleten
0 Ismertető(k)
Boomwhackers csőtartó és tok
8 492 Ft‎ 9 990 Ft‎ -15%
Leárazott
Készleten
3 647 Ft‎ 4 290 Ft‎ -15% Készleten
0 Ismertető(k)
Boomwhackers ütő
3 647 Ft‎ 4 290 Ft‎ -15%
Leárazott
Készleten
0 Ismertető(k)
Kromatikus címkéző szett
3 990 Ft‎
Készleten
4 497 Ft‎ 5 290 Ft‎ -15% Készleten
0 Ismertető(k)
Boomwhackers táska
4 497 Ft‎ 5 290 Ft‎ -15%
Leárazott
Készleten
0 Ismertető(k)
Professzionális 4, 6 oktávos marimba Signature Series
4 649 000 Ft‎
Készleten
0 Ismertető(k)
Professzionális 4,5 oktávos marimba Campus Series
3 208 900 Ft‎
Készleten
0 Ismertető(k)
Professzionális 4,3 oktávos Paduk marimba Performer Series
1 299 900 Ft‎
Készleten
0 Ismertető(k)
Professzionális 5,0 oktávos marimba Signature Series
6 599 000 Ft‎
Készleten
0 Ismertető(k)
3 oktávos tanulóhangszer
128 235 Ft‎
Készleten
0 Ismertető(k)
3 oktávos professzionális vibrafon Performer Series
1 649 000 Ft‎
Készleten
0 Ismertető(k)
3,5 oktávos professzionális xilofon Performer Series
679 000 Ft‎
Készleten
0 Ismertető(k)
4 oktávos professzionális xilifon Signature series
1 699 000 Ft‎
Készleten
0 Ismertető(k)
5db harang, ami a CNC8-as szettel együtt teljes KÉTVONALAS C''-től HÁROMVONALAS C'''-ig kromatikus hangsort képez
47 900 Ft‎
Készleten
0 Ismertető(k)
7db harang Boomwhackers színekkel, ami a CNC8-as + CNC5-ös szettel együtt teljes 20db-os készletet alkot
58 500 Ft‎
Készleten
Mutat 1 - 24 / 364