Bezár

Ez az oldal cookie-kat és hasonló technológiákat használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Az oldal használatával elfogadod a cookie-kat.  [ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓNK ]

Hosszú furulya - Hosszifurugla  3 terméket találtam.

Hosszú furulya - Hosszifurugla

A hosszú furulya, vagy ahogy szűkebb hazájában nevezik: hosszi furugla vagy hosszifurugla az ajaksípos fúvós hangszerek családjába tartozik. Felépítése, fúvókája a hatlyukú furulyáéhoz hasonló, de teste annál két-háromszor hosszabb és csak öt hangképző nyílás van rajta (de létezik háromlyukú változata is). Szerepe azonos a közönséges furulyáév...

A hosszú furulya, vagy ahogy szűkebb hazájában nevezik: hosszi furugla vagy hosszifurugla az ajaksípos fúvós hangszerek családjába tartozik. Felépítése, fúvókája a hatlyukú furulyáéhoz hasonló, de teste annál két-háromszor hosszabb és csak öt hangképző nyílás van rajta (de létezik háromlyukú változata is). Szerepe azonos a közönséges furulyáéval, főleg pásztorok hangszere. A dél-dunántúl (Tolna, Baranya, Zala és főleg Somogy megyék) jellegzetes népi hangszere.

Az 1960-as évekre szinte teljesen eltűnt, ám egyrészt a táncházmozgalom keltette érdeklődés, másrészt a tudományos néprajzi kutatás később az „újraéledéséhez” vezetett. 2015-ben mint kulturális örökség, felvették a Somogy megyei értéktárba is.

Bővebben
79 900 Ft‎ --------------- Megrendelésre készülnek! ---------------
0 Ismertető(k)
Egyedi hosszú furulya hasonló mintázattal 5 lyukas
79 900 Ft‎
--------------- Megrendelésre készülnek! ---------------
92 000 Ft‎ --------------- Megrendelésre készülnek! ---------------
0 Ismertető(k)
Spanyolozott mintával díszített hosszúfurulya 5 lyukas Az ár a mintázat sűrűsége és a furulya kialakítás függvénye.
92 000 Ft‎
--------------- Megrendelésre készülnek! ---------------
83 000 Ft‎ --------------- Megrendelésre készülnek! ---------------
0 Ismertető(k)
Spanyolozott mintával díszített hosszúfurulya 5 lyukas Az ár a mintázat sűrűsége és a furulya kialakítás függvénye, és 1 darabra vonatkozik.
83 000 Ft‎
--------------- Megrendelésre készülnek! ---------------
Mutat 1 - 3 / 3